Mottó: „Az egyik legnagyobb vezetői hiba azt feltételezni, hogy a bizalmiaknak nincs szükségük a feladataikhoz kellő tudásra, elegendő azt jó szívvel végezni. Ez nem igaz! A munkáltatók ennél sokkal agresszívabbak, ezért fontos kiképezni és újraképezni a bizalmiakat. Tekintsd ezt befektetésnek, ami sokszorosan meg fog térülni.” Bill Barry

Sajnos, tapasztalatok támasztják alá, hogy nem csak a tagok, de sokszor a tisztségviselők sincsenek tisztában saját szakszervezetük működésével, és az azt leíró szabályokkal. Általában ezekre az ismeretekre addig nincs is szükség, amíg nem kell valamilyen döntést hozni vagy nézeteltérést rendezni. De ugyanilyen ismerethiány övezi a szakszervezetek funkcióit és a szakszervezeti akciók szervezéséről pont azok tudnak legkevesebbet, akiknek azt meg kell szervezniük és a siker érdekében aktívan megvalósíthatnák.

A tanfolyam keretében többek között az alább felsorolt kérdésekre találod meg a válaszokat:

1. Melyek a munkahelyi, ágazati, területi és országos szakszervezeti szintek funkciói, és melyik feladatot hol lehet hatékonyabban ellátni?
  2. Miért kell ismernie minden tagnak a szakszervezete szabályrendszerét, abból is a tagok jogait és kötelességeit?
  3. Mikor kell és milyen nyomásgyakorló akciókat érdemes megszervezni?