Mottó: “A szakszervezet olyan a társadalomban és a gazdaságban, mint a só a levesben, nélkülözhetetlen” Filvig István, a SIGNAL Biztosító alapító elnök-vezérigazgatója

Ha egy cégvezető így vélekedik a szakszervezetekről, akkor miért nem tartják ennyire fontosnak a munkavállalók, akik számára a szakszervezet az egyedüli lehetőség arra, hogy érdekeiket érvényesíteni tudják? Feltehetően azért, mert keveset tudnak róla. Akkor előbb ezen kell változtatnunk ahhoz, hogy jobbá tudjuk tenni a bennünket körülvevő világot.

A tanfolyam célja, hogy olyan új szemléletű ismereteket nyújtson, amelyek segítenek megváltoztatni a szakszervezetekről a munkából élők többségében kialakult, legtöbbször felületes és pontatlan képet.

A tanfolyam keretében többek között az alábbi kérdésekre kaphatsz választ:

  1. Mi a szakszervezet? Avagy, melyek a szakszervezetek identitásának, küldetésének alapértékei?
  2. A szakszervezetek kialakulása, fejlődése, jelene. Avagy, a szakszervezetek mégsem a szocializmusból maradtak ránk?
  3. Hogyan válhat szerződésképessé egy szakszervezet? Avagy, melyek a kollektív megállapodások megkötésének feltételei?

A tanfolyam elvégzésére két hónap áll rendelkezésre. Az online képzés keretében a hallgatók a tananyagokat önállóan sajátítják el.

A tananyagok végén gyakorló feladatok találhatók, amelyek elvégzésével az elsajátított ismeretek nemcsak begyakorolhatók, hanem akár azonnal alkalmazhatók is.

© Copyright – Szakszervezeti aktivista                                                                                                            Nyitóoldal   Bemutatkozás   Kapcsolat   Adatvédelmi tájékoztató  ÁSZF

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/000719