Mottó: „Amikor a főnök lép elsőként és feldob egy témát, azért teszi, mert tudja, hogy harcolni fogunk, és abban reménykedik, hogy egymással többet küzdünk majd, mint vele.” Bill Barry

Hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint jelenleg átlagosan a tagok 3-5 százaléka vesz részt aktívan a szakszervezetek tevékenységében. A szakszervezetek megerősödése érdekében először ezen kell változtatni.

Ahhoz, hogy egy közösséget elvezessünk egy általa kívánt célhoz, tervre van szükség. Különösen akkor, ha a célunk eléréséhez mások döntését kell befolyásolnunk. A stratégiai tervezést a menedzserképzőkön a legfontosabb tantárgyak között tartják nyilván. Ezért sem maradhat ki a tisztségviselőknek szóló tanfolyam tematikájából a stratégiakészítés és a terv végrehajtásának lépéseit bemutató tananyag.

A tanfolyam keretében az alább felsorolt kérdésekre adja meg a választ.

1. Miért és hogyan kell szakszervezeti stratégia tervet készíteni, megvitatni és végrehajtani?
  2. Hogyan kell egy sikeres tagszervezési kampányt megtervezni? Ki, mikor, hogyan és kit szervezzen be tagnak?
  3. Miért fontos, hogy a szakszervezeti tagok közösséget alkossanak és milyen eszközökkel lehet ezt elősegíteni?

A tananyagok végén gyakorló feladatok találhatók, amelyek elvégzésével az elsajátított ismeretek nemcsak begyakorolhatók, hanem azonnal alkalmazhatók is.