Mottó: „A szakszervezeteket is a változás igénye hozta létre. A szakszervezetekbe tömörülő munkavállalók meg akarták változtatni a megtermelt javak elosztását és a meglévőnél több jogot követeltek maguknak. Bill Barry

A szakszervezeti munka jelentős részét teszi ki a meggyőzés. Először meggyőzzük munkatársainkat arról, hogy lépjenek be tagnak, majd legyenek aktívak a közös célok kitűzésében és azok elérésében. Ahhoz, hogy az így létrehozott erővel eredményeket érjünk el, megállapodásokat kell kötnünk a szakszervezetek partnereivel. A tárgyalásokra viszont alaposan fel kell készülni, aminek fontos része, hogy a szakszervezeti tisztségviselők ismerjék meg a meggyőzés fortélyait.

A szakszervezetek és a munkáltatók közötti megállapodások megkötését — kivétel nélkül — az érdekek egyeztetésére hivatott tárgyalások előzik meg. Ez a tanfolyam abban segít, hogy a munkavállalók érdekeinek érvényesítéséhez szükséges tárgyalási ismereteidet kibővítsd.

A tanfolyam keretében többek között az alább felsorolt kérdésekre adja meg a választ.

1. A meggyőzés tudományosan feltárt összefüggéseit hogyan tudjuk szakszervezeti munkánk során alkalmazni?
  2. Melyek a leghatékonyabb meggyőzési technikák és hogy érdemes használni azokat?
  3. Hogyan készüljünk fel egy tárgyalásra és milyen stratégiát kövessünk a siker érdekében?