Szakszervezeti tagnak lenni életérzés.
Az egyenlőségért és a tisztes megélhetésért küzdő ember életérzése.

Milyen ismerteket szerezhetsz
az Aktivista tanfolyam elvégzésével?

A tanfolyam célja, hogy megismerhesd a szakszervezeti aktivisták feladatait.

Ahhoz, hogy munkatársaidat is meg tudd mozgatni közös céljaitok érdekében, először tisztásban kell lenned a szakszervezetek munkavállalók életében betöltött szerepével és működésével. A tananyag röviden áttekinti a szakszervezetek keletkezésének és fejlődésének néhány összefüggését, de csak olyan mértékben, hogy megértsük, hol tartunk most, mert tovább kell lépnünk. Abban segít, hogy képes legyél a tagokkal együtt tisztázni a szakszervezeti mozgalom gazdaságban és a társadalomban betöltendő valódi szerepét, ezáltal visszaszerezni tekintélyét és befolyását. Erről szól az első téma.

A második részben összeszedtük azt a hét legfontosabb teendőt, ami mentén haladva a munkatársaidat fokozatosan be tudod vonni a szakszervezet tevékenységébe. Az új ismeretek kizökkentenek a hétköznapi kerékvágásból, aminek segítségével másként látod a világot, és képes leszel pozitív változásokat elérni a munkahelyeden.

Aktivistaként legtöbbször szóban kell tájékoztatnod a munkatársaidat. Ezért nagyon fontos, hogy mindig hatékonyan tudd átadni üzeneteidet. A harmadik lecke megismertet a hatékony szóbeli közlés alapjaival, sőt trükkjeivel. A tananyag segítségével sokkal jobb előadó leszel. Aki pedig jól tud beszélni, arra sokkal jobban hallgatnak a társai. Ez a lecke az önbizalmad és a népszerűséged is növeli.

© Copyright – Szakszervezeti aktivista                                                                                                            Nyitóoldal   Bemutatkozás   Kapcsolat   Adatvédelmi tájékoztató  ÁSZF