9. Legyünk szolidárisak!

A jelentkezéshez töltsd ki az
az alábbi rovatokat!

Az ingyenes tanfolyamra történő jelentkezés
semmilyen kötelezettséggel nem jár.

A belépéshez szükséges linket a jelentkezés után e-mailben kapod meg.

Mottó: „A szolidaritásról az jut eszembe, hogy az élet két különböző periódusra osztható: szakszervezet előttire és szakszervezet utánira.”  Jack Metzgar – „Sztrájkoló Acél”

A munkavállalóknak világszerte azonosak a problémáik, ezért támogatniuk kell egymást és tanulhatnak is egymástól. A szakszervezeti mozgalom alapítói kezdetek óta arra törekedtek, hogy megvalósítsák a különböző országokban hasonló helyzetben lévők egymás iránti szolidaritását. A nemzetközi kapcsolatok a globalizációval még fontosabbá váltak. A tananyag első részében megismerkedhetsz a nemzetközi szakszervezeti mozgalom jelenleg működő szervezeteivel.

Május elseje nem csak egy nap a 365-ből, és nemcsak annyiban különbözik a többitől, hogy szabadnap, hanem ez az év egy egészen különleges napja. Miért? Sokan bele sem gondolnak, hogy az első május elseje az a nap, amely az emberiség történelmében a legnagyobb hatással volt a Földön munkájából élő összes ember hétköznapjaira. Ezen a napon fogtak össze az iparilag fejlett országokban élő munkavállalók és fejezték ki közös akaratukat, miszerint naponta nyolc óra munka elég.

Az összefogás felismerésére és erejének terjesztésére van szükség ahhoz, hogy ne csorbítsák tovább a munkából élők jogait, és ismét ne csak munkaalapú legyen az életünk, hanem emberközpontú társadalomban élhessünk. Ez a mi érdekünk, ezért nekünk kell megküzdenünk, helyettünk senkisem fogja megtenni. Május elseje üzenete legalább annyira aktuális manapság, mint százharminc évvel ezelőtt.

© Copyright – Szakszervezeti aktivista                                                                                                            Nyitóoldal   Bemutatkozás   Kapcsolat   Adatvédelmi tájékoztató  ÁSZF