Tájékoztató a SZEF oktatási programjáról

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) kongresszusa elfogadta 4 éves programját, amelyben kiemelt feladatként tekint a szakszervezeten belüli oktatásra.
A kongresszusi döntése végrehajtása érdekében a SZEF képzési programot indított, amelynek célja, hogy tagszervezeteinek tisztségviselői a tevékenységük ellátásához nélkülözhetetlen tudást elsajátíthassák. A képzési program két alapozó ciklust és azt kiegészítő  további kiegészítő képzéseket tartalmaz.

Az alapképzés első ciklusa keretében a hallgatók az alább felsorolt témákkal ismerkedhetnek meg.

1. Szakszervezeti identitás, küldetéstudat kialakítása, az önkéntes szerveződés alapjainak bemutatása
  2. Szerződésképes szakszervezet
  3. A szakszervezetek kialakulása, fejlődése, jelene Magyarországon
  4. Szakszervezetek működése és döntéshozatala
  5. Szakszervezeti szövetségek
  6. Szakszervezeti akciók bemutatása

Egy-egy tananyag elvégzésére két hét áll a hallgatók rendelkezésére, azaz a hat témát a tanfolyam kezdetétől számítva 12 héten belül kell elvégezni.
Az online képzés keretében a hallgatók az egyes témákhoz tartozó tananyagokat önállóan sajátítják el, majd a tananyag végén található feladatokat oldják meg.
A feladatokat mentorok értékelik, akik a tanulási folyamat során támogatást nyújtanak a hallgatóknak. Az első ciklus sikeres elvégzése feltétele a második ciklus megkezdésének.

A SZEF tanfolyamára történő jelentkezéshez add meg az alábbi adatokat!

A regisztráció nem feltétlenül jelent automatikus részvételt a képzésen.
Amennyiben a képzés számodra elérhetővé válik értesíteni fogunk.

A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező.

Aktív tagok + TUDÁS = Erős közösség

Jelentkezz a SZEF oktatási programjára!

“Ez a tanfolyam megerősített abban, hogy egy szervezet akkor tudja feladatát ellátni, a jövőjét építeni, ha legfontosabbnak tartja: a szervezetfejlesztést, a tagszervezést, a képzést és a közösségépítést. Nincs jövője annak a szakszervezetnek, amelyik nem tesz meg mindent azért, hogy a fentebb említett tevékenységeket elvégezze és mindent eszközt biztosítson a megvalósításhoz.”

Turzó Marianna, Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete

Hasznos és átfogó ismeretre tettem szert a képzés folyamán.  Nagyon tetszik a tanfolyam anyagának struktúrája, a közvetlen és élményszerű stílusa. A könnyed és közérthető stílus segíti beépülni az ismeretanyagot. Olyan érzése van az embernek, hogy egy jól megírt szöveget olvas, és közben észre se veszi, hogy ismeretet szerez, új nézőpontot kap.Napi munkámban remekül tudom hasznosítani a tanultakat, már van rálátásom a szakszervezet működésére.”